Voetbalgevecht in Leicester eindigt in gelijkspel
Datum: 08-04-2022  Bron: psv.nl
Het tweeluik met Leicester City is geopend met een gelijkspel, het voetbalgevecht in Engeland eindigt zonder winnaar. Geen van de ploegen wist te scoren, in Eindhoven moet volgende week de klus worden geklaard.

Sterke opening
Het King Power Stadium kolkte voor de ontmoeting met PSV. Ook de 1.600 meegereisde PSV-supporters lieten zich luidkeels horen. In de openingsfase kwam er flink wat dreiging vanuit de ploeg. Na een prachtige pass van Joey Veerman kreeg Mario Götze een grote kans, maar hij stuitte op doelman Schmeichel. Ook Noni Madueke liet zich zien in zijn thuisland. Na een fraaie beweging schoot hij gericht op doel, maar er stond een Engels been in de weg. Een zeer fel PSV zorgde voor vuurwerk in de openingsfase. De strijd barstte los in Leicester. Beide ploegen vochten voor kansen en het was wachten op wie de eerste goal zou maken.

Voetbalgevecht
In de omschakeling wist de ploeg soms ruimte te vinden. Zo wist Madueke via zijn bewegingen regelmatig zijn tegenstanders van zich af te spelen. Het taaie Leicester City maakte het PSV niet makkelijk, al zorgde de Eindhovense pressing ervoor dat de thuisploeg veel fouten maakte. Even leken de Engelsen de voorsprong te pakken, maar Yvon Mvogo was er snel bij en pakte de inzet. Ook André Ramalho en Olivier Boscagli wisten veel Engels gevaar af te weren. In de eerste helft toonden ze zich sterk in de duels. Beide ploegen vochten met man en macht, zo maakte Leicester City het bijna spannend met een fel schot op de lat. Madueke en Gakpo probeerden een weerwoord te geven, maar de eerste helft eindigde zonder goals.

Spanning
Om alles kon nog worden gespeeld in het tweede deel. Beide ploegen kwamen fel uit de kleedkamer. In een uitbraak van PSV sprintte Gakpo razendsnel richting het zestienmetergebied, maar voordat hij gevaar kon stichten zat er een verdediger tussen. Gakpo werd gevloerd, maar de scheidsrechter greep niet in. PSV ging met meer lef spelen. Götze en Veerman voerde de druk op met voorzetten richting het doel van Leicester City. Ook de thuisploeg probeerde aan te zetten, maar een felle ingreep van Boscagli weerhield de kans. De strijd uit de eerste helft ging net zo hard door in het tweede bedrijf, en wederom kon het alle kanten op.

Slotfase
Met nog twintig minuten te gaan was de spaning om te snijden. De eerste tactische wijziging werd doorgevoerd door Roger Schmidt, Ritsu Doan kwam binnen de lijnen ter vervanging van Eran Zahavi. De Japanner maakte zich gelijk belangrijk in een combinatie met Madueke, maar de laatste pass wist net geen medespeler te bereiken. Ook Bruma werd als frisse kracht binnen de lijnen gebracht in de slotfase. PSV probeerde alle energie die het nog had eruit te persen, maar tot een doelpunt kwam het uiteindelijk niet. De strijd eindigde uiteindelijk met een 0-0 gelijkspel. PSV gaf niets weg, maar wist het net ook niet te vinden.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Persconferentie | Dit kan een onvergetelijk seizoen worden
Nieuws | Knieblessure maakt einde aan seizoen Babadi
Persconferentie | Sentiment maakt voetbal mooi, maar het gaat om winnen
Persconferentie | Schouten baalt enorm van mislopen ongeslagen seizoen
Persconferentie | Naweeën van Borussia Dortmund-uit mogen geen excuus zijn

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20