Vooruitblik PSV mist flink wat spelers in Friesland
Datum: 22-04-2022  Bron: psv.nl
Na de bekerwinst van afgelopen weekend ligt de focus van PSV nu volledig op het slot van de competitie. Aan de vooravond van de uitwedstrijd tegen Cambuur Leeuwarden ziet Hoofdcoach Roger Schmidt de ziekenboeg volstromen. “Gelukkig is onze selectie breed genoeg om deze tegenvaller op te vangen.”

Focus
De focus ligt volgens de coach volledig op het duel in Leeuwarden. “Het was een prima weekend. Iedereen bij de club verkeerde na het winnen van de beker in een blije stemming. Na twee vrije dagen ligt de focus inmiddels op de uitwedstrijd tegen Cambuur. Vorige week lieten we zien dat we na een zware wedstrijd op donderdag klaar waren voor de wedstrijd van zondag. Nu moeten we laten zien dat we na het succes van vorige week de focus weer volledig op de competitie leggen”, zegt Schmidt.

Afwezigen
“We hebben een aantal langdurige blessures”, vervolgt hij over de huidige situatie. Onder meer Ryan Thomas komt dit jaar niet meer in actie. “En ook voor Olivier Boscagli en Armando Obispo is het seizoen voorbij. Phillipp Mwene en Yorbe Vertessen kunnen misschien in de laatste wedstrijden nog aansluiten, maar zij zijn voor de komende weken geen optie. Noni Madueke hervat hopelijk komende week de groepstraining. Carlos Vinícius ontbreekt vanwege een schorsing. Joey Veerman is gelukkig wel inzetbaar. We hebben vanwege zijn vermeende hoofdblessure allerlei checks gedaan en er is niets vervelends aan het licht gekomen.”

Competitieslot
De bekerwinst heeft de hoop op een bijzonder seizoenslot aangewakkerd bij de achterban van PSV. Schmidt weigert verder vooruit te kijken dan de wedstrijd van zaterdagavond. “Er staan nog vijf wedstrijden op het programma. We kunnen ons nu volledig focussen op de competitie ,maar moeten wedstrijd per wedstrijd bekijken wat er mogelijk is. Cambuur is afgelopen seizoen gepromoveerd en presteert dit seizoen goed. Zij zullen nog een aantal puntjes willen pakken om zichzelf op eigen kracht veilig te willen spelen. Het zal niet gemakkelijk worden voor ons, maar we zijn er klaar voor.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Schmidt bedankt PSV: Het was een grote eer
Gakpo blikt terug: we mogen tevreden zijn
PSV sluit het seizoen af met overwinning op PEC Zwolle
Schmidt feliciteert Ajax en wil nog één keer alles geven
PSV wint laatste thuisduel en eindigt tweede in de Eredivisie

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20