PSV klopt Willem II in doelpuntrijk duel
Datum: 01-05-2022  Bron: psv.nl
De Brabantse derby tegen Willem II is door PSV gewonnen. Met 4-2 werden de Tilburgers opzij gezet. Met nog drie wedstrijden te gaan blijft de ploeg nog altijd in het spoor van koploper Ajax.

Bliksemstart
Het Philips Stadion was het decor voor een Brabantse derby in de Eredivisie. Willem II kwam op bezoek op zoek naar drie punten, en PSV zette alles op alles om ze in eigen huis te houden. De ploeg maakte het makkelijk voor zichzelf door razendsnel al te scoren. Na een uitstekende dieptepass van Ibrahim Sangaré gaf Cody Gakpo de bal door aan Philipp Max. Hij legde de bal breed op Doan die hem in het net tikte: 1-0 na 2 minuten. Even dacht de VAR aan buitenspel, maar daar ging scheidsrechter Jochem Kamphuis niet in mee. Willem II werd het vuur aan de schenen gelegd. De tweede grote kans kwam van de voeten van Gakpo. Na fraai voetenwerk haalde de aanvaller uit, maar zijn schot belandde op de paal. Ook Max deed nog een poging van afstand, zonder resultaat.

Doelpuntenfestijn
Willem II zat nog volop in de strijd tegen degradatie. Juist op het moment dat de bezoekers het tempo opvoerden, kopte Gakpo hun droom aan diggelen. De voorzet van Mauro JR was op maat en dus tekende de geboren Eindhovenaar voor zijn 19e van het seizoen. Gakpo was bijna opnieuw belangrijk met een scherpe steekpass op Carlos Vinícius, maar de spits kwam een teenlengte tekort. Helaas kwam er meer pech voor de Braziliaan, door een blessure moest hij vroeg in de wedstrijd al het veld verlaten. Bruma kwam als vervanger binnen de lijnen. Even leek het momentum helemaal weg, want Willem II scoorde en zat op papier weer helemaal in de wedstrijd. Eran Zahavi moest daar echter niks van hebben. De Israëlische spits tekende, net als Gakpo, met het hoofd voor zijn 19e Eredivisietreffer van het seizoen.

Over en weer
PSV had in de eerste helft een paar flinke stoten uitgedeeld aan de bezoekers. In de rust hadden zij hun wonden gelikt om in de tweede helft meteen duidelijk te maken dat ze zich nog niet gewonnen hadden gegeven. Via een stuiterende, lage voorzet kwamen zij wederom terug in de wedstrijd. Het publiek wist dat het juist nu volop achter de ploeg van Schmidt moest gaan staan. Veerman probeerde snel te reageren met een schot van afstand, maar zonder succes. Daarna was de zet aan Bruma die wel het net wist te vinden, maar hij werd teruggefloten wegens buitenspel. Het was Willem II die de spanning terugbracht, maar ook zelf weer wegvaagde. Een terugspeelbal van Wessel Dammers ging niet zoals verwacht en eindigde in eigen doel. Een gemotiveerd PSV vocht voor meer doelpunten. Via Doan en Bruma kwamen er mogelijkheden, maar een echt kansrijk moment liet even op zich wachten.

Slotfase
Het Tilburgse countervoetbal uit eerste helft had plaats gemaakt voor balbezit. Of een poging daartoe, want Ibrahim Sangeré veroverde bal na bal, Bruma zocht constant de diepte en Doan loste meerdere schoten. Marco van Ginkel en later ook Richy Ledezma kwamen nog binnen de lijnen voor een impuls. Gakpo loerde nog altijd op zijn 20e treffer van het seizoen. Even leek hij deze te gaan maken toen een diepe bal niet goed werd verwerkt door Wellenreuther. Wederom waren er genoeg hoekschoppen en felle momenten van PSV, maar een extra doelpunt leverde het niet op. Gelukkig wist Willem II ook geen gevaar meer te stichten. 4-2 werd de uitslag en PSV mocht drie punten bijschrijven na een doelpuntrijk duel.