PSV huurt Fábio Silva en beëindigt samenwerking met Hoever
Datum: 25-01-2023  Bron: psv.nl
PSV versterkt de aanvalslinie met Fábio Silva. De Portugese aanvaller komt op huurbasis over van Wolverhampton Wanderers FC. De huurperiode van Ki-Jana Hoever, die in de eerste seizoenshelft van dezelfde Engelse club werd geleend, wordt per direct beëindigd.

Eerste versterking
De Portugese jeugdinternational zat dit weekend al op de tribune tijdens de wedstrijd tegen Vitesse. Na het afwerken van de medische keuring bij medisch partner TopSupport, werden de laatste plooien in de overeenkomst gladgestreken. Algemeen Directeur Marcel Brands vertelt waarom de Portugees is binnengehaald. “Fabio is een veelzijdige aanvaller die op meerdere posities voorin kan spelen. Hij geeft ons extra mogelijkheden en daar zijn we erg blij mee.” Fabio voegt zich per direct bij de A-selectie. Hij is de eerste versterking van de winterse transferperiode.

Huurperiode Hoever beëindigd
Ki-Jana zal niet langer onderdeel uitmaken van de A-selectie van PSV. In het belang van zijn ontwikkeling wordt door Wolves gezocht naar een nieuwe club waar hij meer kans op speelminiuten maakt. De 21-jarige vleugelverdediger kwam deze zomer op huurbasis over vanuit Engeland. Afhankelijk zou de deal één jaar duren, maar de overeenkomst is dus eerder beëindigd. Ki-Jana traint de komende tijd nog bij PSV. In vijf Eredivisieduels gaf hij twee assists.

Kampioen
Fábio Silva was krap 17 jaar oud toen hij in 2019 zijn debuut maakte voor FC Porto. Dat seizoen werd hij kampioen van Portugal en pakte hij de beker. Het afgelopen half jaar was hij op huurbasis bij RSC Anderlecht. In twintig duels scoorde hij zeven keer voor de Belgische ploeg. De 20-jarige spits was meteen enthousiast toen PSV interesse toonde. “Hier krijgt jong talent de kans zich te ontwikkelen. Daarnaast kan ik gaan leren van Ruud Van Nistelrooij. Een van de beste spitsen ooit.” Op onze kanalen stellen we Fabio uitgebreid aan je voor.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Persconferentie | Naweeën van Borussia Dortmund-uit mogen geen excuus zijn
Persconferentie | Een terechte overwinning, maar het had ook anders kunnen aflopen
Persconferentie | Bosz lovend: Havertz gaf aan dat drukzetten niet lukte
Persconferentie | In balbezit is dat een speler met uitzonderlijke kwaliteiten
Persconferentie | Hij hoopte met zijn komst meer in beeld te komen bij Oranje

Volgende wedstrijd

NEC  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20