Persconferentie | Een terechte overwinning, maar het had ook anders kunnen aflopen
Datum: 09-03-2024  Bron: psv.nl
PSV pakte vrijdagavond de drie punten in Deventer, maar makkelijk was het allerminst. Hoofdcoach Peter Bosz is blij dat zijn ploeg de wedstrijd over de streep trok, maar zag dat het ook ander had kunnen aflopen.

"Go Ahead Eagles is een sterke tegenstander. Als je de tweede niet maakt, weet je dat ze erin gaan geloven. Het publiek gaat erachter staan en dan volgen er aanvallende impulsen. Ik vind het een terechte overwinning, maar het had ook anders kunnen aflopen. Ze krijgen aan het einde nog een aantal kansen, daar zat het even mee”, vertelt de oefenmeester die de tweede gele kaart voor Obispo onterecht vond. “Daar kun je geen tweede gele kaart voor geven. Het was écht geen rood.”

Verwachtingspatroon
Bosz zag in de afgelopen week een verwachtingspatroon ontstaan, waar hij zich niet helemaal in kan vinden. “Men verwacht ondertussen dat we hier wel even winnen, maar zo makkelijk is het niet. Ik vind het erg bijzonder dat we nog steeds niet hebben verloren. Daardoor is het al een speciaal seizoen.” Hij kijkt ondertussen uit naar de return in de UEFA Champions League. “Zo’n avonden zijn altijd prachtig. We spelen in een geweldig stadion met een prachtige sfeer, al hoop ik dat wij die kunnen verpesten”, grapt de oefenmeester.

Sergiño Dest geldt als de matchwinner van de avond, hij zag de wedstrijd richting het einde lastig worden. “Dat kwam omdat we het nalieten een tweede doelpunt te scoren. Dit soort wedstrijden horen erbij, je kan ze niet allemaal makkelijk winnen.” De back ontvangt complimenten voor zijn acties in het begin van de wedstrijd en reageert: “Ik wilde m’n tegenstander direct testen. Als je eerste acties lukken, lopen ze daarna achteruit.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Persconferentie | Dit kan een onvergetelijk seizoen worden
Nieuws | Knieblessure maakt einde aan seizoen Babadi
Persconferentie | Sentiment maakt voetbal mooi, maar het gaat om winnen
Persconferentie | Schouten baalt enorm van mislopen ongeslagen seizoen
Persconferentie | Naweeën van Borussia Dortmund-uit mogen geen excuus zijn

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20