Persconferentie | Naweeën van Borussia Dortmund-uit mogen geen excuus zijn
Datum: 15-03-2024  Bron: psv.nl
Een aantal dagen na het uitduel tegen Borussia Dortmund wacht de volgende wedstrijd op PSV. De twee ploegen verschillen misschien zestien punten op de ranglijst, maar Peter Bosz vindt FC Twente een tegenstander met goede spelers en duidelijke spelprincipes.

De Hoofdcoach wist na de uitschakeling in de UEFA Champions League al snel de focus te verleggen. “Als trainer heb je de verantwoordelijkheid om je ploeg snel voor te bereiden op de volgende wedstrijd. We moeten er onze lering uit trekken en dat is de reden waarom we alles hebben doorgesproken en teruggekeken. Wij moeten nu gewoon thuis winnen van FC Twente, punt.”

Lof voor de Tukkers
De prestaties van de Tukkers verdienen respect en zijn ook Bosz opgevallen. “Zij zijn absoluut de terechte nummer 3 op de ranglijst. FC Twente doet het, net als vorig seizoen, gewoon erg goed. Zij maken op mij een gedegen indruk en daarnaast zijn ze ook gegroeid in uitwedstrijden. Je ziet een duidelijke structuur in hun spel en dat is erg knap.”

Vastberaden
De Hoofdcoach legt de lat voor zondagavond direct hoog, want zijn ploeg is naar eigen zeggen afgesteld op twee wedstrijden per week. “De nawerking van de uitwedstrijd tegen Borussia Dortmund mag geen excuus zijn. Er is voor ons nu één prijs over en dat is het kampioenschap. Dat is het enige wat telt. Wij moeten Feyenoord voorblijven en dat doen we het beste door tegen FC Twente te winnen. Daar gaan we alles aan doen.”

Fitheid
Voor Ismael Saibari komt de wedstrijd nog te vroeg, terwijl er meerdere spelers uit de A-selectie nog niet 100% fit zijn. “Woensdag was een intense wedstrijd en er zijn enkele jongens met lichte klachten. We verwachten dat het allemaal mee zal vallen richting zondag, maar morgenmiddag hoop ik dat iedereen weer binnenboord is op de laatste training. Het idee is dat Ismael na de interlandperiode terugkeert.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Persconferentie | Dit kan een onvergetelijk seizoen worden
Nieuws | Knieblessure maakt einde aan seizoen Babadi
Persconferentie | Sentiment maakt voetbal mooi, maar het gaat om winnen
Persconferentie | Schouten baalt enorm van mislopen ongeslagen seizoen
Persconferentie | Een terechte overwinning, maar het had ook anders kunnen aflopen

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20