Persconferentie | Sentiment maakt voetbal mooi, maar het gaat om winnen
Datum: 12-04-2024  Bron: psv.nl
PSV neemt het komende speelronde op tegen Vitesse, waar Peter Bosz zowel als trainer, als speler onder contract stond. De Hoofdcoach baalt dan ook van de situatie in Arnhem. Desondanks wil hij dat zijn ploeg zaterdag geen moment verslapt.

Het feit dat de Arnhemmers sportief en financieel in zwaar weer verkeren, laat de Hoofdcoach zeker niet koud. “PSV vraagt al mijn aandacht, maar dat neemt niet weg dat het pijn doet als één van je oude werkgevers er zo voor staat. Dat houdt je bezig. Ik hoop oprecht dat ze in ieder geval blijven bestaan. Ze mogen wat mij betreft na morgen iedere wedstrijd winnen. Sentiment maakt onze sport zo mooi, maar het gaat wel om winnen.”

Verwachtingspatroon
De overwinning op AZ heeft een positief effect gehad, zo verzekert Bosz op de persconferentie. “Ik was vooral blij met de manier waarop we gespeeld hadden. Het was iets moeizamer na de winterstop, maar tegen AZ hebben we weer ouderwets geswingd. De lat leggen we iedere week hoog. Het gaat om winnen, als het kan met aantrekkelijk voetbal. Dat is hetgeen we morgen wederom willen bewerkstelligen.”

Vitesse heeft momenteel de rode lantaarn in handen en heeft niet gekregen wat het verdient, oordeelt de Hoofdcoach. “Als je kijkt naar het voetbal, zie je dat ze bijvoorbeeld tegen Heracles geweldig speelden. Er zijn ploegen die voetballend minder goed spelen dan Vitesse, maar ze zitten nu in de hoek waar de klappen vallen.”

Gevaar
De Eredivisie telt nog maar vijf competitiewedstrijden en de technische staf van PSV waakt voor verslappen in het slotstuk. “We zijn op een bepaalde manier zo ver gekomen, maar zijn er nog niet. We moeten zorgen dat de spelers messcherp blijven en hun taken uit blijven voeren. Dat begint bij de spelers zelf en ik zie nog altijd dezelfde scherpte.”

Diezelfde focus verlangt hij ook in het Philips Stadion, op het moment dat om 16.30 uur het eerste fluitsignaal klinkt. “Een gevaar is dat wij onze taken niet uitvoeren tegen Vitesse. We zullen hard moeten werken, samen spelen en een hoge intensiteit op de mat leggen. Dát maakt ons zo sterk. Eventuele records zouden extra glans geven aan dit seizoen, maar de grootste glans is het kampioenschap.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Persconferentie | We realiseren ons nu wat voor bijzonder seizoen dit is geweest
Persconferentie | We willen dit seizoen als ware kampioen afsluiten
Persconferentie | Het voetbal was niet goed genoeg
Transfer | Malik Tillman tekent tot medio 2028 bij PSV
Persconferentie | Dat het allemaal binnen een seizoen zo goed valt, is ongelooflijk

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20