Persconferentie | Dit kan een onvergetelijk seizoen worden
Datum: 14-04-2024  Bron: psv.nl
PSV won zaterdagavond overtuigend van Vitesse. Desondanks was Hoofdcoach Peter Bosz na afloop niet te spreken over het eerste kwartier. De oefenmeester heeft daarentegen wel hele mooi woorden over voor Sergiño Dest. De linksback kan zelf goed duiden waarom hij zo goed in vorm is.

“Stijn Schaars zei nog dat ik rustig aan moest doen, want ze deden hun best. Alleen het was niet goed genoeg, ook al stonden we 3-0 voor. Dus dan zeg ik dat. We zullen in fases nog compacter moeten spelen. De verdediging moet verder naar voren durven dekken, zodat je er bij balverlies bovenop zit. Het zijn details, maar die kunnen nog beter”, aldus de Hoofdcoach.

Dat neemt niet weg dat Bosz een goed gevoel overhoudt aan de zege. “Iedere overwinning is een geweldig gevoel. Dat geldt voor alle trainers op alle plekken van de ranglijst. Dus natuurlijk zit hier een blij man.” Ondertussen kan hij ook genieten een aantal mooie statistieken. “De zeventiende clean sheet, bijna honderd goals… het zijn dingen die je gaandeweg oppikt, maar dat maakt het niet minder bijzonder.”

'Ik krijg hier veel speelminuten en vertrouwen en dat had ik nodig'

Man in vorm
Waar Bosz, zich stoorde aan de eerste helft, genoot hij van Sergiño Dest. “Hij heeft dreiging naar voren, maar sprint ook net zo hard terug. Het is heel lekker dat we hem in de ploeg hebben. Tegelijkertijd heeft hij ook nog genoeg te leren, dus ik vind niet dat hij de Eredivisie ontgroeid is.”

Sergiño sluit zich aan bij de woorden van zijn trainer. “Ik kan me zeker nog doorontwikkelen, maar het gaat momenteel wel erg lekker. Zeker in de een-op-een gaat het aardig, dan hou ik ook wel van een trucje. Ik krijg hier veel speelminuten en vertrouwen en dat had ik nodig. Ik ben een speler die ontzettend gebaat is bij vertrouwen.”

'Kan onvergetelijk worden'
PSV heeft door de overwinning de grens van tachtig punten doorbroken en komt steeds dichterbij het kampioenschap. Sergiño is er zich dan ook van bewust dat het een bijzonder seizoen kan worden. “We hebben vanaf het begin de stijgende lijn te pakken. Ik heb gehoord hoe ze het in Eindhoven vieren. Dit kan een onvergetelijk seizoen worden.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Persconferentie | We realiseren ons nu wat voor bijzonder seizoen dit is geweest
Persconferentie | We willen dit seizoen als ware kampioen afsluiten
Persconferentie | Het voetbal was niet goed genoeg
Transfer | Malik Tillman tekent tot medio 2028 bij PSV
Persconferentie | Dat het allemaal binnen een seizoen zo goed valt, is ongelooflijk

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20