PSV strandt in kwartfinale conference league
Datum: 15-04-2022  Bron: psv.nl
Nadat het precies een week geleden 0-0 werd in Engeland, kwam Leicester City FC naar Eindhoven toe voor de return in de kwartfinale van de Conference League. PSV begon zeer goed aan de wedstrijd. Lang lijkt het hard op weg naar de halve finale, maar het avontuur strand hier na een pijnlijke slotfase.

Strijdlust
Een kolkend Philips Stadion was het decor voor de cruciale return tegen Leicester City. Na een 0-0 gelijkspel in Engeland kon nog alles gebeuren. Onder het oorverdovend gezang van de duizenden supporters deed PSV er alles aan om de halve finale van de Conference League te bereiken. Na enkele spannende minuten was de eerste grote kans voor PSV. Na een goede loopactie van Philipp Max kon Mario Götze een voorzet geven richting Eran Zahavi. De bal bereikte bijna zijn eindstation, maar de spits kwam net een teenlengte tekort. De Engelse tegenstander bood veel weerstand, maar PSV hield de rug recht. Max had een uitstekende voorzet in huis, waardoor Götze kon schieten. Leicester-doelman Schmeichel wist de inzet ternauwernood te redden. Maar steeds vaker kwam PSV er doorheen op de flanken en kon het voorzetten geven die de Engelse defensie in het nauw dreven.

Zahavi scoort
Het balbezit was voornamelijk in rood-witte handen, maar Leicester City bleek geen makkelijke ploeg om voorbij te komen. Mauro JR deed een schitterende poging met een fel schot van afstand. Schmeichel was echter niet verrast en tikte de bal weg. Na een flinke strijd was het PSV die de verdiende openingstreffer op zich nam. De manier van druk zetten betaalde zich uit toen Mario Götze de bal veroverde dichtbij het doel. De Duitse middenvelder speelde hem af op Eran Zahavi die het Philips Stadion liet ontploffen nadat hij vanuit een moeilijke hoek raakschoot. De supporters lieten zich horen met een ongekend volume. Even later werd Leicester City gevaarlijk uit een corner, maar Jordan Teze haalde de bal met een halve omhaal van de lijn waardoor ook hij vanaf de tribunes werd toegezongen. PSV toonde zich zeer strijdlustig en vocht om de voorsprong in handen te houden.

Voetbalgevecht
Dezelfde elf spelers als in de eerste helft betraden onder luid applaus het veld. De tegenstander voerde twee wijzigingen door, wat alleen maar bevestigde dat PSV in de eerste helft de bovenliggende partij was. Na enkele minuten stormde Cody Gakpo op het Engelse doel af. Zijn schot werd gekeerd, maar de toon was weer gezet. Ook Veerman beproefde zijn geluk van afstand en Zahavi kwam twee keer dichtbij een treffer met het hoofd. De ploeg toonde zich oppermachtig op het veld, maar dat betekent niet dat Leicester City kansloos was. Ze kwamen tot hoekschoppen, maar die leverden niets op omdat Yvon Mvogo zich sterk liet zien in de lucht. Terwijl de decibellen werden opgevoerd door de supporters, mocht de ploeg zich opmaken voor een spannende slotfase.

Pijnlijk eind
Het publiek ging er nog maar eens achterstaan, want met een 1-0 voorsprong was niets nog zeker. De halve finale was binnen handbereik toen Sangaré door Gakpo werd weggestoken, maar hij wist het net niet te vinden. Aan de andere kant maakte Leicester City enkele minuten later gelijk. Dat betekende dat PSV weer aan de bak moest in de laatste fase. Het had 10 minuten om de voorsprong terug te pakken. De ploeg streed met alle energie die het nog had. Mvogo liet zich ijzersterk zien met twee cruciale reddingen, maar het ging van kwaad tot erger toen Leicester City ternauwernood hun tweede van de wedstrijd maakte. Het Philips Stadion bleef achter PSV staan met de hoop op een sensatie. Helaas zat het er niet meer in en eindigde hier het Europese avontuur van PSV.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Schmidt bedankt PSV: Het was een grote eer
Gakpo blikt terug: we mogen tevreden zijn
PSV sluit het seizoen af met overwinning op PEC Zwolle
Schmidt feliciteert Ajax en wil nog één keer alles geven
PSV wint laatste thuisduel en eindigt tweede in de Eredivisie

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20