PSV buigt achterstand om en pakt drie punten in Leeuwarden
Datum: 24-04-2022  Bron: psv.nl
In een kansrijke wedstrijd pakt PSV de volle buit. SC Cambuur kwam snel op voorsprong, maar PSV vocht terug om de drie punten mee naar Eindhoven te nemen.

Vroege tegenslag
Na de euforie van de bekerwinst stond het vizier nu weer op de Eredivisie. De volgende tegenstander was SC Cambuur in het hoge noorden. De wedstrijd opende niet als gehoopt. De thuisploeg kwam uit de kluts op voorsprong, waardoor er voor PSV meer druk op stond. De ploeg zette gelijk de druk erop om het goed te maken. Ritsu Doan gebruikte zijn snelheid en en dwong een vrije trap af. Daarna was het Eran Zahavi die met een fel schot uit een moeilijke hoek Cambuur-doelman Bos op scherp zette. De spits kwam later weer aan bod na een uitstekende voorzet van Mauro JR, maar hij kopte net naast het doel. Na de vlotte treffer van SC Cambuur was het PSV die het spel dirigeerde, maar de doelpunten lieten op zich wachten.

Veerkracht
De meegereisde supporters lieten zich luidkeels horen om de ploeg te steunen. Doan liet van zich zien met een fel schot van afstand, maar deze vloog in de handen van Bos. SC Cambuur zette vol in op de verdediging. Hierdoor was het niet gemakkelijk voor PSV om tot schietkansen te komen. Het zag er naar uit dat de achterstand ook de ruststand zou worden, maar daar bracht Zahavi verandering in. Uit een van de vele hoekschoppen van PSV viel de bal voor de voeten van de spits. Zonder te twijfelen haalde hij de trekker over. De gelijkmaker kwam op het scorebord op slag van rust. PSV toonde uitstekende veerkracht.

Tien man
De ploeg kwam fel uit de kleedkamer. Een uitstekende combinatie tussen Doan en Mauro JR leidde gelijk tot een grote kans, maar de voorzet wist geen eindstation te vinden. Na de pauze werd Sangaré in de ploeg gebracht voor wat extra controle. PSV bleef knokken voor de voorsprong en Bruma deed een aardige poging, al wist een Fries been het schot te blokkeren. SC Cambuur maakte het zichzelf moeilijk. Na een overtreding op Doan kreeg Sekou Sylla zijn tweede gele kaart en moest hij het veld verlaten. PSV had nog een half uur de tijd om tegen tien man de winnende treffer te maken.

Kans na kans
PSV profiteerde razendsnel van de pech van SC Cambuur. Mauro JR mocht aanleggen voor een hoekschop en legde deze piekfijn op het hoofd van Götze, die volledig vrij stond. De Duitser knikte de bal beheerst in het net en zo toonde het scorebord een voorsprong voor PSV. De ploeg zette aan om nog een extra treffer te maken. Zo waren er goede kansen voor Doan en Mauro JR. Ook Erick Gutiérrez was akelig dichtbij met een kopbal op de lat. In de slotfase werden Gakpo en Romero binnen de lijnen gebracht voor wat frisse stootkracht. Ook Richy Ledezma mocht wat minuten maken in de laatste minuten. PSV kreeg kans na kans maar verzuimde het om de wedstrijd op slot te gooien. Desondanks wist de thuisploeg niets meer terug te doen en gingen de drie punten mee naar Eindhoven.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Persconferentie | Dit kan een onvergetelijk seizoen worden
Nieuws | Knieblessure maakt einde aan seizoen Babadi
Persconferentie | Sentiment maakt voetbal mooi, maar het gaat om winnen
Persconferentie | Schouten baalt enorm van mislopen ongeslagen seizoen
Persconferentie | Naweeën van Borussia Dortmund-uit mogen geen excuus zijn

Volgende wedstrijd

SC Heerenveen  VS  PSV

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20