Schmidt nlikt vooruit: eerdere nederlaag recht zetten
Datum: 29-04-2022  Bron: psv.nl
Voor Hoofdcoach Roger Schmidt is er nog alles te winnen. PSV strijdt in de laatste vier wedstrijden nog om het kampioenschap, en de trainer wil niet dat zijn ploeg daarin iets te verwijten valt. “We moeten zorgen dat we de resterende wedstrijden allemaal winnen. We zien dan wel waar we eindigen.”

Competitieslot
“In die laatste vier wedstrijden moeten we onszelf in de mogelijkheid stellen Ajax voorbij te gaan, mochten zij een aantal punten morsen”, zegt Schmidt. “Natuurlijk willen wij dolgraag kampioen worden, maar we kijken niet te ver vooruit. We moeten iedere wedstrijd opnieuw gefocust zijn. We spelen in de komende wedstrijden tegen een aantal tegenstanders die vechten voor lijfsbehoud. Dat maakt het een uitdaging. Uiteraard is de uitwedstrijd tegen Feyenoord van volgende week eveneens een flink karwei.”

Revanche
“Naar mijn mening speelden we een goede wedstrijd”, spreekt Schmidt over de wedstrijd eerder dit seizoen in Tilburg, die PSV met 2-1 verloor. “Het is wat mij betreft een wonder dat we die wedstrijd niet winnend afsloten. Dat gebeurt soms in de voetballerij. We creëerden een hoop goede kansen. We waren niet heel fortuinlijk en kregen twee goals tegen. Dat willen we komende zondag uiteraard rechtzetten.”

Recept
De Duitse coach weet wat er nodig is om Willem II nu wel te verslaan. “We moeten goed georganiseerd voetbal spelen en waken voor eventuele countermomenten. Willem II heeft een aantal gevaarlijke spelers in de voorhoede. Gesteund door onze fans gaan we vanaf minuut een op jacht naar de overwinning. Ik vertrouw op onze kwaliteiten en verwacht dat we de wedstrijd vanaf de start naar onze hand kunnen zetten.”

Selectie
“Noni Madueke is er nog niet bij. Hij heeft nog even nodig om terug te keren. Hopelijk kan hij in de laatste week weer aansluiten. André Ramalho en Mauro Júnior hebben enkele lichte pijntjes. Ik verwacht dat zij zondag gewoon aan de aftrap verschijnen.” Ryan Thomas, Olivier Boscagli, Yorbe Vertessen, Phillipp Mwene en Armando Obispo staan wegens blessures aanstaande zondag niet op het wedstrijdformulier.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van Nistelrooij vertrekt bij PSV
PSV pakt 50e prijs in de clubhistorie na thriller van een finale
PSV kan voor de tweede keer in de historie vier keer op rij van Ajax winnen
UEFA legt PSV geldboete en gedeeltelijke sluiting tribune op
In memoriam | Thijs Slegers overleden

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20