Schmidt blikt vooruit: We verwachten een zware wedstrijd
Datum: 06-05-2022  Bron: psv.nl
Hoofdcoach Roger Schmidt trekt zondag met zijn ploeg naar de Rotterdamse Kuip voor het competitieduel tegen Feyenoord. De trainer weet wat er te winnen is. “We moeten er alles aan doen om in de race te blijven voor het hoogst haalbare. Daarnaast kunnen we de voorronde van de Champions League veiligstellen.”

Onveranderde situatie
“De situatie is al enige tijd hetzelfde”, vertelt Schmidt. “Wij weten wat ons te doen staat. We moeten onze laatste drie wedstrijden winnen. De rest moeten we afwachten. Het heeft geen zin om te veel met de concurrent bezig te zijn. We geloven uiteraard nog steeds in het hoogst haalbare. Zoals gezegd is het winnen van de komende drie wedstrijden het enige dat we zelf in de hand hebben. We hebben een goede trainingsweek achter de rug. Ik heb er vertrouwen in.”

Sterk seizoen
Dat drieluik begint dus komende zondag met de uitwedstrijd tegen Feyenoord. De Duitse trainer is onder de indruk van de Rotterdammers. “Ze maken een prima seizoen door, waarin ze goed voetbal spelen. Onder leiding van een uitstekende coach presteren ze naar behoren. Het is voor mij geen toeval dat ze in de finale van de Conference League staan. We verwachten een zware wedstrijd. We hebben dit seizoen al meerdere malen een hoog niveau gehaald. Dat moeten we komend weekend wederom opbrengen.”

Fysieke update
“Voor André Ramalho ziet het er niet heel goed uit”, begint Schmidt zijn blessure-update. “Hij heeft geen zware blessure, maar zijn enkel is toch wat pijnlijk. De kans dat hij er zondag bij is, acht ik niet al te groot.” De trainer heeft ook goed nieuws. “Ik verwacht Mario Götze en Noni Madueke terug bij de wedstrijdselectie. Mario is hersteld van de griep die hem vorig weekend parten speelde. Noni traint al weer enkele dagen voluit mee met de groep.” Ryan Thomas, Armando Obispo, Carlos Vinicius, Phillipp Mwene, Yorbe Vertessen en Olivier Boscagli ontbreken zondag in de wedstrijdselectie.
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Schmidt bedankt PSV: Het was een grote eer
Gakpo blikt terug: we mogen tevreden zijn
PSV sluit het seizoen af met overwinning op PEC Zwolle
Schmidt feliciteert Ajax en wil nog één keer alles geven
PSV wint laatste thuisduel en eindigt tweede in de Eredivisie

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20