Van Nistelrooij start: Er alles aan doen om Champions League te halen
Datum: 20-06-2022  Bron: psv.nl
De bossen van De Herdgang zijn voor Ruud van Nistelrooij geen onbekend terrein. Toch voelt veel op zijn eerste dag als hoofdcoach nieuw aan. Op zijn eerste dag vertelt hij over zijn voetbalvisie en blikt hij vooruit op het eerste seizoen als trainer van PSV.

Nadat hij jarenlang actief was in PSV Academy staat Van Nistelrooij aan de vooravond van zijn eerste seizoen als hoofdcoach van PSV. De club waar hij ooit als spits écht doorbrak. “Jaren geleden kwam ik als speler voor het eerst op De Herdgang om te beginnen aan een droom. Vandaag ben ik op dezelfde plek om te beginnen aan een nieuwe fase in mijn carrière.” Voor Van Nistelrooij is het een eer dat hij de verantwoordelijkheid krijgt over de A-selectie. “Ik ga voorbereid dit seizoen in.”

Voortborduren op bekerfinale
De oud-topspits neemt het stokje over van Roger Schmidt, die twee jaar aan het roer stond. Een periode waar hij graag op voortborduurt. “Het is aan ons om verder te bouwen met PSV. De passie en de strijdlust die in de bekerfinale door de spelers op de mat werd gelegd en de manier waarop de supporters achter de ploeg stonden, deden iets met me. Daar wil ik mee door en ik neem het mee naar dit seizoen,” aldus van Nistelrooij die de prijzenkast van PSV verder wil vullen.

Wandelend door de natuur rond PSV Campus De Herdgang vertelt het PSV-icoon wat hij van zijn spelers verwacht. “De combinatie van mentaliteit en professionaliteit moet goed zijn. Dan is er een basis om te presteren,” vertelt van Nistelrooij. “Het is de Brabantse mentaliteit. Hard werken en normaal doen, maar daarmee grote hoogtes bereiken. Daar zet ik, met de groep die we hebben en de spelers die misschien nog gaan komen, vol op in.”

Selectie
Een van de spelers die hij graag in Eindhoven houdt is Cody Gakpo. De vleugelspeler bracht het Philips Stadion vorig seizoen regelmatig in extase en dat ziet de nieuwe hoofdcoach graag. “Hij weet wat PSV te bieden heeft, hoe ik wil spelen en wat zijn rol daarin kan zijn. We hebben een goed gesprek gehad en zolang er niks speelt ga ik ervan uit dat hij blijft.”

Daarnaast wil de geboren Brabander ook de kans geven aan nieuwe talenten. Frederik Oppegård, Johan Bakayoko, Kjell Peersman en Ismael Saibari stappen met hem over naar de A-selectie. “Dat hebben ze allemaal zelf afgedwongen. Peersman heeft de potentie van een eerste keeper; Bakayoko heeft geweldige statistieken, Saibari heeft een hele goede ontwikkeling bij Jong PSV doorgemaakt en ook Oppegård heeft veel potentie. Zij mogen zich nu echt gaan bewijzen.”

Samenstelling staf
Van Nistelrooij neemt ook nieuwe stafleden mee. Zij zijn zorgvuldig gekozen op basis van profielen. “Zoals je dat ook bij de selectie doet.” De kersverse hoofdcoach zette daarbij hoog in. Zo kwam hij uit bij Fred Rutten, een man met ervaring, een sterke mentaliteit, energie en liefde voor het spel. “Na meerdere gesprekken was het voor mij echt belangrijk dat hij kwam. Fantastisch dat dat gelukt is.”

Ook assistent-coach Javier Rabanal versterkt de staf van PSV. “Ik was op zoek naar een trainer die bekend was met de Spaanse manier van werken", licht Van Nistelrooij toe, die daarom aanklopte bij de Spaanse bond. “Zij wezen mij op Javier. Hij zat bovendien om de hoek bij Willem II.”

Champions League
Met kwalificatiewedstrijden voor de Champions League in het verschiet wil Van Nistelrooij er met zijn team direct staan. Een uitdaging, ook omdat een deel van de selectie nog afwezig is. “Ik neem het zoals het komt", zegt Van Nistelrooij nuchter. "Je moet je niet druk maken over de dingen die je niet in de hand hebt. We gaan samen in het seizoen groeien. Als staf samen met de spelers. Ik kijk enorm uit naar de eerste wedstrijden in het Philips Stadion. We willen de Champions League in en daar gaan we alles aan doen.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Van Nistelrooij vertrekt bij PSV
PSV pakt 50e prijs in de clubhistorie na thriller van een finale
PSV kan voor de tweede keer in de historie vier keer op rij van Ajax winnen
UEFA legt PSV geldboete en gedeeltelijke sluiting tribune op
In memoriam | Thijs Slegers overleden

Volgende wedstrijd
Geen wedstrijden.

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20