Luuk is thuis Het voelt alsof er iets moois staat te gebeuren
Datum: 02-07-2022  Bron: psv.nl
Na drie seizoenen in de top van Spanje is Luuk de Jong weer PSV’er. De spits die tussen 2014 en 2019 meer dan honderd doelpunten maakte voor PSV, drie keer landskampioen werd en uitgroeide tot officieel clubambassadeur wil met PSV weer om de prijzen spelen. “De club is iets moois aan het neerzetten.”

Weer een rood-witte
Op 1 juli 2019 neemt Luuk de Jong op Instagram officieel afscheid van PSV. Zijn bericht begint met de tekst ‘PSV’ers’ en er volgt vervolgens een hartje. Zijn tekst eindigt met ‘Ik ga jullie missen’ en in de regels tussen die zinnen vertelt Luuk over kampioenschappen, zijn band met de fans en over heroïsche Champions League-wedstrijden. Hij zegt dat hij ‘voor altijd een rood-witte blijft’ en dat ‘we elkaar nog vaak gaan zien’. Die woorden blijken niet gelogen. “Ik kijk er enorm naar uit om weer in een vol Philips Stadion te spelen”, zegt De Jong nu in 2022.

Ambitie
“Ik ben weer thuis. Zo voelt het echt”, vervolgt de spits, die voor drie jaar heeft getekend. “Ik kan niet wachten om weer doelpunten te maken voor PSV en hoop het hele stadion daarna weer te zien springen. Samen kunnen er dit seizoen mooie dingen gebeuren. In alle jaren dat ik hier speelde, zijn we voor de titel gegaan. Het lijkt me logisch dat ik dat weer wil doen. Daarnaast wil ik met PSV de Champions League in. Het is fantastisch om op dat podium te kunnen voetballen.”

Europese roem
In de drie seizoenen die Luuk niet in Eindhoven voetbalt, bewijst hij zich op het allerhoogste podium. Hij groeit uit tot publiekslieveling bij FC Barcelona door de club meerdere keren in de slotfase te behoeden voor (punt)verlies. Een specialiteit van het huis. In 2020 vergaart De Jong Europese roem in de finale van de Europa League. Met twee doelpunten met zijn hoofd – nog zo’n specialiteit – knikt De Jong Sevilla naar toernooiwinst.

‘Ik wil onderdeel van dit PSV uitmaken’
Uiteindelijk leidt het pad De Jong, die ook speelde voor De Graafschap, FC Twente, Borussia Mönchengladbach en Newcastle United, weer naar Eindhoven: “Het geeft een geweldig gevoel om terug te keren. De afgelopen weken las ik dat veel fans er op hoopten en dat vond ik prachtig. Voor mij was deze keuze niet heel moeilijk om te maken. De club is iets heel moois aan het neerzetten en daar wil ik onderdeel van uitmaken. Het voelt alsof er hier iets moois staat te gebeuren.”
NUjij MSN Reporter Twitter Facebook Google Bookmark
Gerelateerd nieuws.
Persconferentie | Bosz lovend: Havertz gaf aan dat drukzetten niet lukte
Persconferentie | In balbezit is dat een speler met uitzonderlijke kwaliteiten
Persconferentie | Hij hoopte met zijn komst meer in beeld te komen bij Oranje
Persconferentie | Bosz en Teze complimenteus: Blij dat hij voor ons speelt
Persconferentie | Bosz benoemt belangrijk verschil in aanloop naar cruciaal duel

Volgende wedstrijd

PSV  VS  FC Twente

Meer info

Stand
Pos.  
Club
W  
P
1.  
Ajax
27  
66
2.  
PSV Eindhoven
26  
61
3.  
Feyenoord
27  
55
4.  
FC Twente
27  
54
5.  
AZ Alkmaar
26  
51
6.  
Vitesse
25  
41
7.  
FC Utrecht
27  
40
8.  
FC Groningen
27  
36
9.  
Cambuur
27  
33
10.  
NEC Nijmegen
27  
32
11.  
SC Heerenveen
27  
30
12.  
Go Ahead Eagles
27  
30
13.  
Heracles
27  
27
14.  
RKC Waalwijk
26  
24
15.  
Fortuna Sittard
25  
22
16.  
Willem II
26  
22
17.  
Sparta Rotterdam
25  
21
18.  
PEC Zwolle
27  
20